Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-09-29 21:59:40

Jrkk
Jrkk
Reputacja: +  0  -

Jak wygląda wasz dzienny jadłospis ? ; )

Witam,chciałbym zapytać jak u każdego z was wygląda dzienny żywieniowy plan podczas dnia w którym biegacie, jak i dnia w którym regenerujecie siły ; ). Jak dobieracie potrawy, składniki by nie czuć się ciężkim podczas biegu. Czego się wystrzegacie przed bieganiem ? a na co możecie sobie pozwolić ?

#2 2012-09-30 13:47:33

Mateo_kslo
Mateo_kslo
Reputacja: +  1  -

Ja jem prawie wszystko, może unikam tłustego jedzenia tylko, ale raczej jem co mam, ale staram się 4h przed bieganiem nie jeść żeby mieć pusto na żołądku. Jak trzymam się zasady 4h postu przed treningiem to nie zdarza mi się blokowanie, kolki, nadmierne zmęczenie. No a jak biegam powyżej 15km to staram się zwiększyć w tygodniu ilość makaronu/ryżu kosztem mięsa, które zużywa dużo energii do spalania. A Ty?

--
[run-log.com]

#3 2012-09-30 15:30:43

Jrkk
Jrkk

Cześć. U mnie wszystko zależy od tego kiedy zamierzam wyjść na trening. Jeśli planuję biegać rano to bezpośrednio po przebudzeniu jem banana, do tego trochę twarogu oraz gotowane jabłka - Sprawdzony sposób. Jeżeli trening mam w południe to zjadam lekki obiad około 3,5 h przed treningiem ( np. 100 g makaronu, do tego trochę mięsa, lecz nie za dużo bo jak wiemy białko długo się trawi) a na 1,5 przed treningiem staram się zjeść np. trochę płatków by nie czuć się głodnym bezpośrednio przed bieganiem. Po treningu shake banan/300 ml mleka+ jogurt naturalny LUB makaron (też w granicach 100g) z mięsem i zero tłuszczy. Na kolację preferuję zazwyczaj sałatki o niskim indeksie glikemicznym z odrobiną orzechów/ oleju z oliwek: jabłko, marchew, pomidor- jednym słowem wszystko co ma niski IG.

Czekam na więcej odpowiedzi ; )

#4 2012-10-08 22:21:41

Borbet
Borbet

U mnie podobnie jak u Mateo_kslo.
Jem co popadnie w rozważnych ilościach, ograniczając do bezpiecznego minimum tłuszcze i cukry.
Nie jest przed biegiem ok 3 godzin a po bieganiu to jem na co mam ochotę.
Wg tej recepty nie męczę się nadto, nie miewam kolek jest mi po prostu wygodnie.
Waga od kilku miesięcy stabilna (wahania w granicach kilograma)

--
[run-log.com]

#5 2012-10-19 13:15:13

suve
suve
Reputacja: +  2  -

Oprócz prostej zasady, że obiad jem po treningu (co czasami prowadzi do zasiadania do stołu koło 2300), to raczej nie zwracam za specjalnej uwagi na żywienie. Staram się jedynie unikać podjadania oraz zbyt dużej ilości carbo.

--

#6 2014-04-29 10:00:01

Hanka25
Hanka25

Ja staram się jeść 5 posiłków dziennie. Rano węglowodany , na obiad białko (głównie chude mięso lub ryby [dobreryby.pl] ) Wieczorem lekkostrawne sałatki, warzywa, koktajle. Czasami pozwalam sobie na coś słodkiego bo bardzo lubię słodycze ale staram się z tym walczyć i czuję się dużo lepiej.

#7 2014-05-07 15:36:09

MariuszRylko
MariuszRylko

Śniadanie:
-płatki owsiane + serek wiejski+jabłko

Drugie śniadanie:
- banan+ jogurt z muesli

Obiad:
-ryż z kurczakiem i marchewką

Obiad 2:
- ryba z warzywami

Kolacja:
- makaron z kurczakiem

Posiłek przed spaniem
- warzywa + banan

No i w między czasie pije odzywke probolan 50 [produktyproducenta.pl]

#8 2014-05-09 20:31:43

Wiksa
Wiksa

Ja szczerze powiedziawszy jestem na diecie, chociaż tak stricte się jej nie trzymam.
Po pierwsze biegam wieczorami,więc nie wcześniej niż 2h i nie później niż 3h od obiadu wychodzę na trening.
(spróbowałam kiedyś po 30min przerwie i to było jedno z moich najgorszych doświadczeń, naprawdę nie polecam...)
Jem od 5 do 6 posiłków dziennie, w odstępach nie większych niż 3 godziny (nie wliczając treningu).
Taki przykładowy jadłospis choćby z dzisiaj :

Śniadanie 8.
-chleb żytni + łyżka almette + rukkola + pomidor

IIŚn 11.
-jabłko

IIIŚn 13.
-chleb żytni + łyżka chrzanu + szynka wędzona (2plastry)

Obiad 15.
-miska zupy pomidorowej + 2 kromki chleba

Podwieczorek 19.
- 100g szparagów podsmażonych z czosnkiem na maśle klarowanym + ok.80 g białej parzonej kiełbasy

Kolacja 21:30(późno chodzę spać
- jabłko

Podsumowując głodna nie chodzę, potrzebne składniki dostarczam i tłuszczyk tracę.

#9 2017-03-09 08:34:55

akal
akal

Na śniadanie jem jakieś pozywne jedzonko/ Bardzo często są to jajka albo owsianka z bananem ( owsianką można się bardzo najeść tak wiec nie czuje się głodu przez długi czas….).

Na obiad staram się przyrządzić również coś sycącego, jednoczesnie zdrowego. Nie mam czasu na gotowanie jakichś skomplikowanych potraw z racji tego,ze pracuję, uprawiam sport oraz czasu jest niewiele. Bardzo lubię risotto:
https://www.przepisy.pl/przepis/risotto-1

Danie mega proste,zdrowe oraz smaczne.

#10 2017-07-01 09:56:20

Kyllyan
Kyllyan
Reputacja: +  3  -

Zapraszam na FB https://www.facebook.com/groups/291982327912414/ I https://www.facebook.com/groups/1698958467050756/?fref=nf

--
[run-log.com]

Edytowany Kyllyan (2017-07-01 10:02:04)

Stopka forum

Narzędzia moderatora