Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2013-08-31 12:08:21

Lampii
Lampii
Reputacja: +  0  -

Buty dla Początkującego

Witam

Chciałbym się was poradzić odnośnie butów jakie mam zakupić.
Teren po jakim biegam bardzo często się zmienia,aczkolwiek staram się w miarę możliwości biegać po polnych drużkach i lasach.Nie wiem za bardzo jakie buty miałbym zakupić czym one miały by się charakteryzować.Chciałbym przeznaczyć na nie do 300 zł.Czekam na jakieś porady.Dziękuję z góry i Pozdrawiam.

#2 2013-08-31 13:25:11

rodas
rodas
Reputacja: +  2  -

Buty dla Początkującego

Najlepiej iść do sklepu i przymierzyć kilka modeli. Sam ostatnio tak zrobiłem i wybór padł na asics gel pulse 4. Kupiłem w go sporcie na promocji za 229. Przymierzałem buty innych producentów i te najbardziej mi przypadły do gustu. Była bieżnia więc mogłem chwile wszystkie przetestować. Do tej pory biegałem w jakiś najtańszych pumach xenon. Takie sobie. Dobrze leżały ale czuć że w podeszwie nie ma amortyzacji. Waże 80kg więc kenijczykiem nie jestem;-) Nadmieniam że też biegam po różnych terenach. Lubie zejść z utwardzonych i pobiegać w terenie. Kilka treningów miałem w nike revolution I i powiem szczerze że niesamowicie miłe uczucie wygody miękkości mimo że cena 119 nie zapowiadała tego. Cud -miód! Tak więc sam musisz sprawdzić jak wszystko układa sie na Twojej stopie. Ja naprzykład mam praktycznie trzy największe palce równe długością więc potrzebuje buta dość szerokiego w palcach. Ty możesz potrzebować czegoś innego. Reasumując: z obecnych asicsów jestem zadowolony. Pozatym jestem zwolennikiem aby kupić buty najlepsze na jakie kogoś stać. Ja zacząłem od pum za 80pln bo nie wiedziałem czy bieganie mnie wciągnie. Wciągło jak cholera więc po roku kupiłem już coś extra pod biegi. Pozdrawiam.

--
[run-log.com]

#3 2013-09-25 09:24:45

Hanym
Hanym
Reputacja: +  0  -

Buty dla Początkującego

Ja pierwsze do biegania kupiłem z New Balance.

Stopka forum

Narzędzia moderatora