Rejestracja / Logowanie » |
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!
|
DangerAvangerJa też biegam w takich butach czasami jest dobrze a czasami boli mnie prawa noga od kolana w dół zdrętwieje i muszę stanąć a biegam po asfalcie ,nogę rozciągam .Stwierdziłem że muszę kupić buty z dużą amortyzacją .
Witam wszystkich i proszę o pomoc.
Mam 25 lat, parę lat trenowałem zapasy później brazylijskie jiu jitsu do tego siłownia i treningi kondycyjne na ergometrze wioślarskim. Do tej pory uważałem się za kogoś wysportowanego i zdrowego, niestety ostatnio mocno zwątpiłem w swoje możliwości. Przyjąłem biegu w pół maratonie i zacząłem trenować. Z przerażeniem odkryłem, że jestem w stanie biec max 20 min, po czym drętwieją mi nogi (od kolana w dół) lub po prostu bolą i stają się ciężkie. Po piegu nogi bolą mnie przez ok 3 dni. Zauważyłem, że podczas biegu ląduję stopami mocno po zewnętrznych krawędziach i nie jestem w stanie tego skorygować (zwłaszcza po tym jak zaczynają drętwieć). Biegam w butach kalenji ekiden 75.
Proszę o pomoc. Bardzo mnie to deprymuje, a 26 lipca chciałbym pobiec w biegu na 10km.