Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2014-06-03 19:58:05

LukeDNB
LukeDNB
Reputacja: +  0  -

Garmin Fenix 2 - współpraca z Run-Logiem

Witam
Od 2 tygodni moja kobieta biega z Garminem Fenix 2. Pierwsze co jej poleciłem, to założenie Run-Loga (moje zboczenie od kątem wykresów i statystyk), ale podczas importu okazało się, że jej aktywności trafiają na Run-Loga zniekształcone (przechodzi 1km zamiast 7km, brak jest wykresów tętna, i masa innych kwiatków). Pliki aktywności są z rozszerzeniem ".fit". Czy problemem jest samo rozszerzenie (w liście plików przy .fit jest dopisek BETA), czy może coś innego? Kiedy ten zegarek będzie w pełni obsługiwany przez portal, jeżeli w ogóle? Co ze statystykami typu kadencja, oscylacja pionowa czy temperatura? Męczy mnie to, bo sam niedługo się w takowy zegarek zaopatrzę i boje się, że będę musiał przeprosić się z Connectem... Ktoś coś wie?
Pozdrawiam
/EDIT
Minął prawie miesiąc i zegarek nadal nie współpracuje... Teraz jednak mogę powiedzieć więcej i podzielić się plikami .fit na testy, gdyż sam zostałem użytkownikiem tego zegarka. Z moich obserwacji wynika, że run-log wyłapuje czas i dystans z pierwszego lap'a danej aktywności, i przyjmuje ją jako długość całego treningu. Na mapie trasa aktywności jest w całości, więc plik trafia na stronę "cały". Ma ktoś może Forerunnera 620 lub 220, i jest w stanie sprawdzić jak wygląda łączenie tych zegarków z run-logiem? Byłbym wdzięczny, bo dodawanie każdej aktywności ręcznie bez dokładnych danych jest trochę bez sensu...

Edytowany LukeDNB (2014-06-30 20:20:06)

Stopka forum

Narzędzia moderatora