Witam
Teraz będzie już 4 miesiąc jak biegam w miarę regularnie co drugi dzień po półgodziny. Wypróbowałam kilka par butów różnych firm. Począwszy od moich ukochanych Conversów, przez niefirmowe buty do biegania, Adidasy i skończyłam na Nike. Mogę z czystym sumieniem polecić jakieś Nike Airmax'y. Po tym jak nabawiam się lekkiej kontuzji śródstopie poczytałam na temat butów do biegania w necie. Bardzo wiele pozytywnych opinii wyczytałam na temat butów firmy Nike. Sama się przekonałam, że wiele jest w tym prawdy. Mam model NIKE - Air Max Trax 644470 kupiony na
http://www.eobuwie.com.pl/nike.html . Starannie wykończona cholewka z licowej skóry i meshu zapewnia odpowiednią wentylację, dzięki której stopy nie pocą się i zachowują świeżość. Swobodny ruch i wygodę w okolicach kostki gwarantuje niskie wycięcie obrzeża. Tradycyjne wiązanie pozwala na lepsze przyleganie do nogi. Starannie wyprofilowana wkładka daje komfortowe ułożenie stóp, dzięki czemu ruch jest płynniejszy. Za sprawą lekkiej i antypoślizgowej podeszwy z gumy, posiadającej wypustki o dużej przyczepności, obuwie sprawdzi się na asfalcie, hali czy też bieżni. Zastosowana piankowa wkładka Lunarlon rozkłada nacisk na większej powierzchni, chroni mięśnie i stawy oraz amortyzuje każdy krok. Widoczna w podeszwie technologia Air Max absorbuje wstrząsy i nadaje obuwiu sprężystości. Lekkie zakrzywienie buta pozwala na swobodny ruch.
Na własnym przykładzie nauczyłam się, że nie warto oszczędzać na butach do biegania
Edytowany myszka44 (2014-09-19 10:47:34)