Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2015-02-19 14:53:37

frost1971
frost1971
Reputacja: +  0  -

Słuchawki do biegania

Witam.
Na początek pytanie,czy ktoś miał może do czynienia z tymi słuchawkami?Polk Audio UltraFit 3000
Audio-Technica ATH-CKP500
Chętnie poznam opinie na ich temat,oczywiście jestem też otwarty na inne propozycje.
Interesują mnie słuchawki dokanałowe, dobry dźwięk,wygoda i trwałość,sterowanie na kablu nie jest konieczne. Słuchawki będą wspópracować z Iphonem. Nie interesują mnie słuchawki ze sztucznie napompowanym basem typu dr by Dre,a raczej zrównoważone z dobrym naturalnym basem,lekko ocieplone.
Pozdrawiam.

--

#2 2015-03-02 22:15:51

Arthass
Arthass
Reputacja: +  0  -

Słuchawki do biegania

Ja bym wybrał coś firmy Audio-Technica np. CKX9is lub ATH-CKP500, dlatego że jest to firma sprawdzona, zajmująca się temat profesjonalnie. Poza tym, jak masz pieniądze to Bose SIE2, ewentualnie droższe Bose QuietComfort 20, które posiadają system “noise cancelling”.
Moim zdaniem dokanałowe nie są najlepsze do biegania, gdyż podczas wysiłku uszy się pocą, a jak są zatkane to pocą się jeszcze bardziej, oszacowano że z dokanałówkami namnażanie bakterii wzrasta nawet 8-krotnie. Prosta droga do chorób ucha.
Najlepiej wybierać otwarte słuchawki nauszne typu Koss KSC75 lub Koss Porta Pro.

Stopka forum

Narzędzia moderatora